top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHadewijch Heyvaert

Zijn jouw goede voornemens ook al aan het slabakken?

Weet dan dat je absoluut niet de enige bent. Kompas-coach Katleen bijvoorbeeld had zich voorgenomen om minder te multitasken en om haar mail en Teams-omgeving regelmatig af te zetten. Maar dit blijkt niet evident.


Helemaal niet ongewoon, want gewoontes veranderen is ontzettend moeilijk! Voel je dus absoluut geen mislukkeling als het niet (onmiddellijk) lukt met die goeie voornemens.


Als loopbaancoaches krijgen wij veel aanmeldingen rond de jaarwisseling. Net omdat mensen zich voornemen om nu eindelijk eens werk te maken van dat werkplezier waar ze al jarenlang naar snakken. Maar ook ‘iets veranderen op mijn werk’, 'een betere balans werk-privé vinden' of ‘zoeken naar een nieuwe job’ zijn zo’n goede voornemens die algauw beginnen te slabakken...


Wat kan je daaraan doen, zodat je meer kans hebt dat er echt iets gaat veranderen in je leven?

  • Om iets te veranderen (op je werk), moet je weten wát je precies wil veranderen, en hoe je dat kan doen. Maak je voornemens dus zo concreet mogelijk, eventueel samen met een loopbaancoach die verdiepende vragen stelt en tussen de lijnen kan lezen.

  • Deel wat je gaat doen met vrienden, je partner en/of met je loopbaancoach. Dit zijn de mensen die jou kunnen herinneren aan je goede voornemens, en die je kunnen steunen als je het moeilijk krijgt – wat ongetwijfeld gaat gebeuren.

Als loopbaancoach helpen wij op verschillende manieren om goeie voornemens vol te houden:

  • Wij geven jou tonnen praktische inzichten voor meer plezier in je job én tips om succesvolle veranderingen door te voeren en vol te houden.

  • Ook het feit dat je je voornemens met ons deelt, is belangrijk om het vol te houden. Wij houden jou mee 'on track'.... Weten dat je loopbaangesprekken hebt ingepland, werkt als een soort stok achter de deur.

Wil jij ook graag een deskundige coach die jou helpt je plannen waar te maken? Helemaal welkom bij Kompas, wij helpen je graag! Inboeken bij één van de Kompas-coaches kan eenvoudig via www.loopbaankompas.be.


PS En wat met de goeie voornemens van Kompas-coach Katleen? Het blijkt een work in progress, en Katleen probeert zich vooral bewust te zijn van haar automatismen. Bewustwording is namelijk stap 1 op weg naar verandering.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page