top of page

GETUIGENISSEN

An Debaene volgde een loopbaantraject op haar 57e en deed nadien onderzoek naar leven met een chronische aandoening: 


"In 2012 volgde ik loopbaanbegeleiding in jullie centrum, ik was toen 57 jaar. Na het doorlopen van het traject werd mij duidelijk wat ik nog wilde verwezenlijken gedurende de laatste jaren van mijn loopbaan: omdat ik zelf lijd aan een chronische aandoening wilde ik 'de chronisch zieke persoon' een stem geven en wilde ik streven naar erkenning van deze groep binnen de maatschappij.

 

Ik vroeg en kreeg de toelating om wetenschappelijk onderzoek te doen aan de UA. Na het voltooien van het onderzoek heb ik het manuscript herwerkt tot een boek dat in september 2020 werd uitgeven bij Garant: 'Leven met een chronische aandoening, Patiënten aan het woord'.

Dit boek laat mensen aan het woord die leven met multiple sclerose (MS), het chronische-vermoeidheidssyndroom (cvs), de ziekte van Parkinson, reuma, de ziekte van Bechterew, Diabetes type 1, migraine, spasmofilie, fibromyalgie, de ziekte van Addison en een neuromusculaire aandoening. Dit boek wordt warm aanbevolen voor zowel personen met een chronische aandoening als voor de zorgverleners. De opbrengst van het boek gaat naar Tejo, Therapeuten voor jongeren, een organisatie die laagdrempelige, therapeutische hulpverlening biedt aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem en gratis.

Bij deze wens ik mijn loopbaancoach en bij uitbreiding jullie hele centrum

te bedanken voor de degelijke begeleiding.

Zonder die gesprekken en het inzicht dat erop volgde,

had ik de stap waarschijnlijk niet gezet."

Meer info over het boek van An Debaene

Neem jij je loopbaan in handen?
bottom of page