top of page
Loopbaanbegeleiding en re-integratie na burn-out, onze aanpak

Voel je je uitgeput en slap? Sleep je je naar het werk? Heb je het gevoel dat je niets meer kan of goed doet? Is de uitdaging weg en interesseert het je niet meer? Kan je de huilbuien of woede-uitbarstingen niet meer bedwingen?

 

Burn-out is een hot issue. Toch merken we dat het moeilijk is om te erkennen en herkennen dat je op het randje staat. Zelfs wanneer je lichaam stop zegt, wil je hoofd soms nog verder gaan. Kompas biedt de kans om op verhaal te komen, stil te staan bij jezelf en je omgeving en de mogelijkheid om je toekomst opnieuw vorm te geven. Burn-out coaching is maatwerk, een uniek traject van reflecteren over jezelf, (her)ontdekken van jezelf en terug aan het stuur van je loopbaan geraken.
Als loopbaancoach willen we jou ondersteunen, informatie en perspectief bieden en gidsen naar een nieuwe balans in werk en leven.

 

Acht loopbaangesprekken, eventueel in combinatie met een ACT-reeks in kleine groep, maken het mogelijk om alle aspecten van de loopbaankeuzes in kaart te brengen om te komen tot een goede re-integratie op de arbeidsmarkt.

Wat kan je concreet verwachten?

  1. Tijdens het intakegesprek peilt de coach naar het ontstaan van de burn-out, hoe jij die burn-out ervaart en wat het met jou en je omgeving doet. Tevens wordt de loopbaanvraag uitgeklaard en wordt het verdere verloop van de begeleiding uitgelegd en besproken.

  2. De vijf groepssessies ACT van 2,5 uur zijn optioneel. Hier krijg je nieuwe vaardigheden aangereikt om dichter bij je waarden te komen en daarnaar te leven.

  3. In de individuele loopbaangesprekken ligt de klemtoon op het zoeken naar de juiste match wat betreft jouw competenties, specifieke noden en verwachtingen en de mogelijkheden binnen de huidige werkomgeving of de externe arbeidsmarkt. Via een stressanalyse kom je tot inzicht in welke stressoren jou de das hebben omgedaan wat de werkcontext betreft. De werkomgeving heeft er tenslotte mee voor gezorgd dat je uitgevallen bent. De componenten onderzoeken die het je moeilijk gemaakt hebben is cruciaal om te voorkomen dat je opnieuw in een dergelijke situatie verzeild geraakt!
    Je loopbaanvraag wordt verder uitgespit en aangepakt met als doel jouw re-integratie op de arbeidsmarkt. Dat kan zijn de terugkeer naar dezelfde werkplek. Of misschien gooi je het roer volledig om en ga je ander werk zoeken. Wat je ook beslist, je ervaren coach loodst je via de loopbaanbegeleiding doorheen het proces van terugkeer of zoeken naar andere mogelijkheden.

Wat kost het?

  • De individuele loopbaangesprekken kan je betalen met loopbaancheques van VDAB. Je kan vooraf vrijblijvend telefonisch kennismaken met de loopbaancoach. Hiervoor  neem je best telefonisch contact op met Kompas op het nummer 0479 900 950.

  • Voldoe je niet aan de voorwaarden om loopbaancheques te bestellen, dan betaal je 75 euro (incl. 21% BTW) per uur. Met factuur is de prijs 140,25 euro (exclusief 21% BTW). 
    Hiervoor kan je de KMO-portefeuille inzetten (30% korting) als je als KMO of vrij beroep gevestigd bent in het Vlaams gewest.

  • Klik hier voor meer info en prijzen van ACT-reeksen in kleine groep.

Waar en wanneer gaan de sessies door?

In de nieuwe lokalen van Kompas, Willemsstraat 7 in 3000 Leuven (gelijkvloers), vlakbij het station.

Ook online begeleiding is mogelijk, net als wandelcoaching. Laat ons weten wat jij verkiest!

bottom of page