top of page
Hoe word je 'alles'?
Avondworkshop

Bij Kompas Loopbaancentrum krijgen we regelmatig de vraag hoe best om te gaan met meerdere interesses en talenten. Vaak komt die vraag van iemand die erg nieuwsgierig, leergierig en creatief is en die het om die reden moeilijk vindt om loopbaankeuzes te maken. 


Meerdere talenten en interesses hebben lijkt een luxe, maar het is niet altijd zo eenvoudig om je loopbaan zo vorm te geven dat je geen gevoel van (energie)verlies ervaart. Als ik ene kies, laat ik het andere dan zomaar vallen? We hebben ook allemaal maar 24u in één dag, dus meerdere interesses combineren vraagt wat denkwerk en organisatie. Wat ook meespeelt is het idee dat je je - wil je echt goed zijn in je job - moet specialiseren in één domein. Dit wordt nog steeds verkondigd door loopbaanadviseurs en HR-medewerkers. Soms moeten mensen zich tijdens een sollicitatiegesprek verantwoorden voor hun verscheiden loopbaantraject. Maar sommige mensen zijn nu eenmaal in de wieg gelegd voor meerdere jobs. Ze willen zich verdiepen en echt goed worden, maar liever in meerdere domeinen. 

Het gevolg van dit alles? Keuzestress. En soms ook onzekerheid over het eigen kunnen.
 

Herken je dit? Dan ben je misschien wel wat Emilie Wapnick een ‘multipotential’ noemt in haar boek ‘Hoe word je alles? Voor mensen die (nog steeds) niet weten wat ze willen worden’. Andere namen hiervoor zijn de ‘creatieve generalist’ of de ‘slashie’ (in het geval iemand meerdere jobs met elkaar combineert, bijvoorbeeld als administratief bediende / interieurdecoratrice). 

Wil je graag weten hoe je als multipotential of creatieve generalist een bevredigende loopbaan kan opbouwen? Dan is deze avondworkshop voor jou! In 2,5u krijg je zicht op de hindernissen die multipotentials soms ervaren op de traditionele arbeidsmarkt, en vooral op hoe je hiermee om kan gaan. We vertrekken vanuit de visie dat je niet hoeft te kiezen voor een rechtlijnige loopbaan waarin je altijd variaties op hetzelfde doet en steeds meer expert wordt in één domein. Belangrijk is wel dat je je specifieke talenten en drijfveren goed kent, en dat je een loopbaantraject vindt dat bij je past. Er is ruimte om uit te wisselen met een kleine groep van gelijkgestemden.

 

Deze avond wordt gegeven door Hadewijch Heyvaert en Veerle Lengeler, twee ervaren Kompas-loopbaancoaches met vele interesses en ervaring als 'slashie'.


Heb je nood aan individuele ondersteuning bij de jobkeuzes die je maakt? Dan kan je bij Kompas terecht voor loopbaanbegeleiding met of zonder loopbaancheques. Contacteer één van de Kompas-loopbaancoaches.

 

Wat kost het?

Deelname aan de workshop kost 54,45 euro (incl. BTW). Inschrijven kan via info@loopbaankompas.be of via de inschrijvingsknop.

Waar en wanneer gaat de avondworkshop door?

Onze vormingen gaan in principe door in de nieuwe lokalen van Kompas, Willemsstraat 7 in 3000 Leuven, vlakbij het station. 

Data vind je in de agenda rechtsboven op deze pagina.

De avond gaat door met minimum 10 en maximum 15 deelnemers. 

 Agenda

Avondworkshop
Hoe word je 'alles'?

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief als je graag op de hoogte blijft van nieuwe data!

Bij interesse mag je ons ook mailen op info@loopbaankompas.be.

bottom of page