top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHadewijch Heyvaert

Werkgeluk: hoe ziet dat er voor jou uit?

Als we vragen naar werkgeluk, dan zijn er zoveel antwoorden mogelijk als er mensen zijn. Betekent werkgeluk voor jou met je collega's kunnen lachen tijdens de middagpauze? Of je takenpakket dat je ontzettend veel energie geeft en waarin je veel van je talenten kwijt kan? Of het feit dat je loon best hoog is? Ben jij blij dat je met de fiets naar het werk kan? Of vooral dat je je helemaal kan vinden in de organisatie waarvoor je werkt, en fier bent om deel te mogen uitmaken van het team?


Werkgeluk betekent in de praktijk vaak een combinatie van verschillende factoren. Die kan je samenvatten onder vijf noemers:

  1. arbeidsinhoud (het takenpakket en de match met jouw talenten)

  2. arbeidsvoorwaarden (waaronder het loon en extralegale voordelen)

  3. arbeidsomgeving (waaronder de locatie en bereikbaarheid)

  4. arbeidsrelaties (waarbij de relatie met je leidinggevende minstens even belangrijk is als die met je collega's)

  5. arbeidsorganisatie (ben je blij deel uit te maken van je organisatie, kan je je vinden in de bedrijfscultuur?)

Niemand vindt een perfecte match op alle vijf vlakken, zoveel is zeker. En ook niet al deze deelgebieden van een job zijn voor iedereen even belangrijk. Voor sommige mensen is bijvoorbeeld deel uitmaken van een tof team veel belangrijker dan hun concrete takenpakket. Of het takenpakket is zo belangrijk dat iemand gerust wat minder wil verdienen dan volgens het diplomaniveau zou kunnen.


Heb jij al nagedacht over jouw unieke 'cocktail' voor werkgeluk? Kies je voor een vleugje van alle vijf van de bovenstaande ingrediënten? Of zijn sommige zo belangrijk dat ze de smaak van het geheel bepalen, en je gerust wat minder kan hebben van de rest?


Loopbaanbegeleiding bestaat uit deze en heel wat andere oefeningen die je doen stilstaan bij de unieke mix die bij jou kan leiden tot meer werkgeluk. En dat kan zowel op je huidige werkplek zijn als elders.


Ben jij klaar voor meer werkgeluk? Boek dan via deze site of via 0473/326852 direct jouw afspraak met één van de Kompas-coaches. Welkom met al je loopbaanvragen!37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page