top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHadewijch Heyvaert

Wat als... alles zou mogen en kunnen?!

In onze loopbaantrajecten zien wij het graag ruim en breed, zeker bij de start. Niet omdat we vinden dat mensen per se groots ‘moeten’ dromen of grootse dingen ‘moeten’ verwezenlijken. Integendeel zelfs: heel wat mensen worden er juist gelukkiger van als ze dit soort 'moetens' achter zich durven laten.


Vaak volgen we vele jaren blindelings allerlei 'moetens' van onze ouders of de maatschappij, tot ons duidelijk wordt dat wijzelf iets anders nodig hebben om blij te zijn met ons leven. Dan is het interessant om even dit denk- en voelexperiment te doen, samen met een Kompas-coach: stel nu eens dat je letterlijk niets van zou moeten van jezelf of van anderen, stel dat iedereen akkoord zou zijn met alles wat jij zou ondernemen in je leven, en je sowieso luid applaus zou krijgen voor je volgende stap? Of stel nu eens dat er geen financiële of praktische beperkingen zouden zijn?


Wat zou jij dan doen op dit moment? Zou je terug gaan studeren, zou je stoppen met werken, zou je een stapje lager zetten in de hiërarchie, of wil je nu echt gaan voor die promotie, zou je iets heel anders gaan doen, een bijberoep opstarten, of rustig voortdoen zoals je bezig bent met wat minimale aanpassingen, of start je met vrijwilligerswerk naast je job?


Waar we dus eerst en vooral naar op zoek zijn in een loopbaantraject, is vrijheid om alles te mogen denken en voelen! We laten ons zo makkelijk leiden door allerlei (meestal ongeschreven) regels dat we amper nog beseffen waar we echt blij van worden en waar we energie van krijgen. Loopbaanbegeleiding is dé plaats om even gewoon te durven dromen… om daarna de stap richting de realiteit te zetten. Ook hierbij helpt een Kompas-coach je natuurlijk vanuit grote deskundigheid en ervaring!


Is je droom echt groots? Bijvoorbeeld op je 50e droom je ervan om arts te worden? De kans dat dit nog lukt is klein, maar die droom kan ons wel inspireren in je zoektocht naar meer werkgeluk. Durf je zelfs niet voelen of uitspreken dat je nog steeds spijt hebt van die afgebroken studie geneeskunde, dan missen we relevante informatie.


Dus kom je bij ons in loopbaanbegeleiding, vertel ons dan vooral je grootste wensen, zelfs al lijken ze te gek om uit te spreken. Wij helpen je graag op weg in je zoektocht om daar zo dicht mogelijk bij te komen. Welkom!


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page