top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHadewijch Heyvaert

Het leerrijke begin en einde van je vakantie

Hopelijk begint ook voor jou binnenkort een periode waarin je even kan loskomen van je werk. En tijd en ruimte hebt voor andere belangrijke zaken: een luie staycation, een avontuurlijke vakantie in verre oorden, activiteiten plannen met je kinderen, schrijven aan je boek, een cursus volgen of op retraite gaan inclusief digitale detox, wandelen in eigen land,... Mogelijkheden te over om er jouw vakantie van te maken.


Wat je ook plant, let eens op het contrast dat je ervaart. Vooral de eerste dagen van je verlof kan je heel goed merken wat je werk eigenlijk met je doet.


Als je rustig alles hebt afronden, dan merk je misschien dat je tevreden bent en best uitgerust in verlof gaat. En dat je gerust nog even had willen doorgaan met dat interessante dossier. Andere mensen merken dat ze nog dagenlang 'in staat van paraatheid' blijven en moeten afkicken van de drukte, en dat bepaalde dossiers of mails hen nog een tijdje blijven achtervolgen. Sommigen merken spijtig genoeg zelfs dat een vakantieperiode niet volstaat om tot rust te komen. Wat betekent dat het tijd is voor actie...


Hetzelfde contrast kan je opmerken als je na je verlof weer aan het werk gaat. Let de eerste dagen eens op waar voor jou de grootste verschillen zitten tussen vakantie en werk. Kan je bijvoorbeeld niet wachten om dat grote project terug op te starten, maar zie je op tegen het wegwerken van je volle mailbox? Of andersom, want ja, dat bestaat, mensen die graag mails beantwoorden, maar niet graag grote projecten opvolgen :-)


De overgangsperioden tussen verlof en werk leveren telkens veel informatie op over het eigenlijk met jou gaat, over wat je voelt als je aan het werk bent (en ook over wat je voelt over je leven naast het werk).


In de drukte van alledag weten we soms niet goed meer hoe het echt met ons gaat. Vandaar deze tip: let de eerste dagen voor je verlof en de eerste dagen na je verlof even op wat je allemaal voelt en denkt. Het kost weinig moeite en levert je enorm veel zelfkennis op.


Je hoeft er verder niks mee, tenzij je dat zelf wil natuurlijk. Dan zijn er bij Kompas deskundige coaches te vinden die luisteren naar jouw opgedane inzichten en er graag samen met jou mee aan de slag gaan. Welkom! Een afspraak boeken kan hier.20 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page