top of page
Zoeken

Heldere inzichten in coronatijden?

Bijgewerkt op: 6 mei 2020

De media berichten dagelijks over hoe de semi-lockdown alles op scherp zet, op heel veel domeinen. Ervaar jij het zelf ook zo, dat onze ongewone leefsituatie, die nu al anderhalve maand duurt, voor heldere inzichten zorgt?


Als deze periode ook bij jou op scherp zet wat daarvoor eerder vaag aanwezig was, dan is het een goeie periode om eens stil te staan bij wat je allemaal opvalt op (onder andere) werkvlak. Deze situatie brengt bij iedereen andere inzichten naar boven, afhankelijk van je situatie:

  • Ben je tijdelijk economisch werkloos? Dan geniet je misschien enerzijds van de rust, maar mis je mogelijk ook een aantal zaken van je werk. Wat mis je nu juist wel, en wat mis je helemaal niet? Waarschijnlijk komt er geen betere kans meer om daar zo duidelijk bij stil te staan.

  • Ben je nog aan het werk, van thuis uit of op de werkvloer zoals voorheen? Beide situaties zijn totaal anders. Maar wat ze gemeen hebben, is dat de energiegevers en de energievreters nu des te sterker naar boven komen. Je merkt misschien meer dan ooit dat je collega’s het beste zijn aan je job, en dat je taken zelf je maar matig interesseren. Of net omgekeerd: dat je je taken erg boeiend vindt en dat je je er nu echt goed aan kan zetten, omdat je tijdens het thuiswerk geen last meer hebt van de slechte sfeer in je bedrijf.

Was je voor de coronaperiode al aan het twijfelen over je job? Dan krijg je nu alleszins heel wat informatie die je kan gebruiken om keuzes te maken in je loopbaan!


Het is meestal geen goed idee om grote beslissingen te nemen tijdens een crisis. Je ziet de dingen niet alleen scherper, je reageert er misschien ook heftiger op dan anders. En dat leidt niet altijd tot de beste reacties.

Opmerken wat er gaande is en daarop reflecteren, is zeker wel een goed idee.

Loopbaancheques inzetten is nu dus extra interessant! Misschien heb je er nu net meer tijd voor dan anders? Tijdelijk economisch werklozen kunnen trouwens uitzonderlijk ook gebruik maken van loopbaancheques op dit moment.


In loopbaanbegeleiding krijg je een heleboel handvatten aangereikt om je werkervaringen (voor, tijdens en na corona) goed te kunnen interpreteren. Je kan nu al veel voorbereidend werk doen en daarna (als het stof gaan liggen is) belangrijke knopen doorhakken.


Alleszins welkom, de Kompas-coaches werken online verder. En vanaf 18 mei ook terug op ons kantoor in Leuven! Wandelcoaching is trouwens ook een mogelijkheid.

76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page