top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHadewijch Heyvaert

Eens om de zes jaar... Is het bij jou zover?

Zoals je wellicht weet, is Kompas Loopbaancentrum een erkende partner van de VDAB. Vandaar dat de meeste van onze loopbaanbegeleidingen betaald worden met VDAB-loopbaancheques. Minder bekend is dat je om de zes jaar recht hebt op zo’n cheques. Dat wil dus zeggen dat je elke zes jaar voor 80 euro zeven uur loopbaanbegeleiding kan krijgen.


Hiermee wil VDAB mensen niet per se aanmoedigen om elke zes jaar van job te veranderen. Veel werknemers hebben schrik om over te komen als een 'jobhopper' wanneer ze een paar keer veranderen. In ons land zijn er relatief weinig mensen die regelmatig van job veranderen, en dat is ook geen doel op zich in loopbaanbegeleiding.

Wel is het jammer om in een job te blijven zitten tegen beter weten in. Als je job niet (meer) bij je past, is het gewoonweg zonde om niet te proberen iets aan je situatie te verbeteren. Want voor de meeste mensen is er heel wat verbetering mogelijk, zelfs binnen de eigen job en/of binnen de eigen organisatie (dus zonder van werkgever te veranderen)!


Bij Kompas begeleiden we regelmatig mensen die vroeger ook al bij ons in begeleiding waren. Vreemd is dat helemaal niet, want elke zes jaar stilstaan bij je eigen jobtevredenheid is zeker geen overbodige luxe. De arbeidsmarkt verandert aan hoog tempo, en coronatijden vragen nog meer flexibiliteit en veerkracht van ons allemaal dan voordien al het geval was. Maar op zes jaar tijd kan er ook op persoonlijk vlak één en ander gebeuren, waardoor je verandert: je kind heeft minder (of net meer) zorg nodig, je verhuist na een scheiding, door ziekte begin je na te denken over wat je echt belangrijk vindt,... En als jij verandert, veranderen je loopbaanwaarden en loopbaanbehoeften vaak ook.


Degelijke en goed onderbouwde loopbaanbegeleiding is de beste garantie voor een loopbaan die jou blijft vervullen of telkens weer gaat vervullen. Heel wat van onze cliënten getuigen daarvan. Dus volgde jij al eens loopbaanbegeleiding, maar is dat meer dan zes jaar geleden? Dan is het misschien tijd voor een (hernieuwde) kennismaking met één van de Kompas-coaches!


90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page