top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHadewijch Heyvaert

Anders zijn mag

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

Als loopbaancentrum met ruim dertig jaar op de teller hebben de Kompas-coaches al duizenden cliënten begeleid met alle mogelijke klassieke en minder klassieke loopbaanvragen. Geen vraag is dus te gek om te stellen aan onze loopbaancoaches. Ook niet als jij je wat ‘anders’ voelt.


Uiteraard zijn geen twee mensen gelijk en is anders zijn dus niet per se iets waar je last van hebt. Toch zien we heel regelmatig mensen in loopbegeleiding die wél last hebben van dat tikkeltje anders zijn.


En we moeten er niet flauw over doen: een job en werkomgeving vinden waarin je je echt op je plaats voelt, is vaak net iets minder evident als je hoogsensitief bent, of hoogbegaafd, of ASS of ADHD hebt, of een periode bent uitgevallen omwille van depressie en/of burnout, of wanneer je geconfronteerd wordt met fysieke problemen die je werk danig in de weg staan.


Zeker als hetgeen waar jij last van hebt, niet zichtbaar is aan de buitenkant, komen er vaak heel wat vragen naar boven. Bijvoorbeeld:

  • Vertel ik dit wel of niet aan mijn leidinggevende of collega’s?

  • Hoe gaat mijn ‘kwetsbaarheid’ ontvangen worden?

  • Hoor ik er nog bij?

  • Kan ik aangepast werk vragen (tijdelijk of blijvend)?

  • Vinden mijn collega’s mij geen flauwerik omdat mijn werk aangepast wordt?

Vaak komt je eigen focus vooral te liggen op die stukken waarin je je zelf kwetsbaar voelt, en is het moeilijk om je kwaliteiten, talenten en loopbaanwensen nog voldoende in het vizier te krijgen. En dat is nu net de bedoeling van loopbaanbegeleiding: dat je zicht krijgt op waar jij naartoe wilt, met alles wat bij jou hoort. Werken hoeft immers geen worsteling te zijn, omdat je ‘anders’ bent.


Alle Kompas-coaches hebben heel veel ervaring met het begeleiden van zowel ‘klassieke’ als minder klassieke loopbaanvragen. Dus wees gerust, wat jouw loopbaanvraag ook is, bij Kompas ben je in goeie handen.
PS Sinds 2018 maakt Kompas Loopbaancentrum deel uit van emino vzw. Bij emino zijn we er van overtuigd dat élk talent een plek op de arbeidsmarkt verdient. Ongewoon talent duurzaam en volwaardig aan het werk helpen én houden, dat is ons doel.73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page