top of page
Zoeken

5 tips voor meer werkgeluk

Tijdens de week van het werkgeluk (24-28/9) willen we graag ons steentje bijdragen. Daarom krijgen jullie van ons 5 tips voor meer werkgeluk.


1. Stop met multitasken

Multitasken is een grote bron van stress. Je kent het wel: je wil de hele dag een taak afwerken, maar er komen zo veel mails en telefoontjes binnen dat het niet lukt. Geef jezelf die rust! Zet je in een apart lokaal zonder telefoon en schakel je mailprogramma uit. Je zal zien: je taak geraakt afgewerkt en je gaat met een goed gevoel naar huis!


2. Geef complimenten

Een belangrijke sleutel om gelukkig te worden op je werk is door je goed te voelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat complimenten geven bijdraagt tot je eigen welbevinden. Je kijkt immers door een positieve bril naar mensen én het werkt aanstekelijk. Wie complimenten geeft, krijgt er ook. En wie wordt daar nu niet gelukkig van?


3. Doe de lastige taken eerst

Een typische valkuil bij lastige taken is om ze uit te stellen. Lastige taken blijven dan door je hoofd spoken en nemen meer ruimte in dan nodig. Maak daarom voor jezelf de klik en doe de lastige taken eerst. Zo ben je er sneller van af en heb je al die leuke taken om naar uit te kijken.


4. Ken jezelf

Weet van welke taken je energie krijgt en welke taken je energie kosten. Zo kan je steeds bewaken dat het evenwicht gezond blijft. Ken je krachten ook en probeer die zo veel mogelijk in te zetten. Als je in je kracht zit, heb je immers tonnen energie!


5. Durf te springen

Heb je het gevoel dat het je niet lukt om je gelukkig te voelen in je job, durf dan verdere stappen te ondernemen. Loopbaanbegeleiding kan je helpen om alles op een rijtje te zetten. Bij de meeste mensen vinden we samen oplossingen op de huidige werkplek. Anderen gaan op zoek naar een functie of bedrijf dat beter bij hen past. Durf jij de sprong te wagen? Neem dan zeker contact op!

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page