Stilstaan, bewust worden, kiezen:
ACT-ochtendreeks
voor mensen met burn-out


Voel je je uitgeput en slap? Sleep je je naar het werk? Heb je het gevoel dat je niets meer kan of goed doet? Is de uitdaging weg en interesseert het je niet meer? Kan je de huilbuien of woede-uitbarstingen niet meer bedwingen?

Burn-out is een hot issue. Toch merken we dat het moeilijk is om te erkennen en herkennen dat je op het randje staat. Zelfs wanneer je lichaam stop zegt, wil je hoofd soms nog verder gaan.

Kompas staat bekend om zijn expertise en uitgebreide ervaring met mensen met burn-out. Het team werkt hierbij met ACT (Acceptance & Commitment Therapie), een gedragsmatige aanpak die zeer goed werkt bij burn-out. Tot op heden gingen bij Kompas al een twintigtal ACT-reeksen door voor mensen met burn-out. Intussen hebben alle loopbaanbegeleiders bij Kompas een opleiding tot ACT-trainer gevolgd. 

De vijf groepssessies van 2,5 uur zijn gericht op analyse van de burn-out en op herstel. Hier krijg je nieuwe vaardigheden aangereikt om dichter bij je waarden te komen en daarnaar te leven.

Naast deze ACT-ochtendreeks kan je bij Kompas ook terecht voor individuele coaching bij re-integratie na burn-out

Wat is Acceptance & Commitment Therapie (ACT)?

 • Niet wàt we allemaal voelen is het probleem, wél dat we het niet goed durven voelen en worstelen met het omgaan met wat we voelen.
  ACT leert je om ruimte te geven aan alles wat je ervaart, op de eerste plaats aan moeilijke gevoelens: niet door je te laten overspoelen door deze gevoelens of door te leren hoe je ze kan wegduwen, maar via een soort “gulden middenweg”.

 • Niet dat we veel denken of de inhoud van ons denken is het probleem, wél dat we onze gedachten allemaal klakkeloos geloven.
  ACT leert je hoe je je gedachten en gevoelens minder serieus kan nemen. Gedachten zijn geen feiten, geloof niet alles wat je denkt, er is niet altijd een link tussen wat je denkt en de realiteit.

 • Alles wat er in ons omgaat, mag er zijn, maar niet per se als leidraad voor onze acties en keuzes.
  ACT leert je om je te blijven focussen op wat je echt belangrijk vindt in je leven en om je niet te laten afleiden door je afradende en belemmerende gedachten.

 

Wat biedt een ACT-reeks?

Gedurende de 5 sessies maak je kennis met zes vaardigheden die nodig zijn om ACT toe te passen in je eigen leven:
 

 1. contact maken met het hier en nu i.p.v. vast te hangen in het verleden of de toekomst: aan de hand van mindfulness oefeningen
   

 2. oncontroleerbare pijnlijke ervaringen leren accepteren i.p.v. ertegen te vechten of ze proberen te vermijden: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je deze ervaringen met je mee kan dragen en deze te nemen zoals ze zijn
   

 3. afstand nemen van je niet-helpende gedachten i.p.v. ermee samen te smelten en ernaar te handelen: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je deze gedachten kan observeren en benoemen en waarbij je bijgevolg de afstand tussen jezelf en deze gedachten zal ervaren
   

 4. op een andere manier leren kijken naar jezelf i.p.v. te versmelten met een negatief zelfbeeld: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je meer compassie kan hebben voor jezelf en oefeningen die je leren om een afstand in te bouwen tussen jezelf en je gedachten en beschrijvingen over jezelf
   

 5. stilstaan bij de zaken in het leven die je echt belangrijk vindt: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je meer voeling kan krijgen met deze levenswaarden
   

 6. investeren in je waarden: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je concreet meer kan leven volgens je waarden

Wat kost het?

Een ACT-reeks kost 242 euro inclusief BTW voor 5 sessies van 2,5u. (200 euro excl BTW) 

Hiervoor krijg je: 

 • 5 ochtenden ACT-training, toegepast op werk en loopbaanvragen, gegeven door een ervaren loopbaancoach en ACT-trainer.

 • Voor elke ochtendsessie ontvang je een powerpoint en daarnaast een reeks oefeningen, die deels in groep en deels thuis op eigen tempo gedaan worden.
   

Waar en wanneer gaan de sessies door?

De reeks gaat door bij Kompas Loopbaancentrum, Willemsstraat 7 in Leuven (vlakbij het station), met minimum 9 en maximum 12 deelnemers. Uiteraard met aandacht voor alle geldende coronamaatregelen.
De ACT-cursus staat ook open voor mensen die geen individuele loopbaanbegeleiding volgen bij Kompas.

 Agenda

ACT ochtendreeks voor mensen met burn-out
LIVE ochtendreeks

wordt opnieuw georganiseerd voorjaar 2022, bij interesse kan je je gegevens doorgeven via info@loopbaankompas.be