Stilstaan, bewust worden, kiezen:
ACT-ochtendreeks
voor mensen met burn-out


Voel je je uitgeput en slap? Sleep je je naar het werk? Heb je het gevoel dat je niets meer kan of goed doet? Is de uitdaging weg en interesseert het je niet meer? Kan je de huilbuien of woede-uitbarstingen niet meer bedwingen?

Burn-out is een hot issue. Toch merken we dat het moeilijk is om te erkennen en herkennen dat je op het randje staat. Zelfs wanneer je lichaam stop zegt, wil je hoofd soms nog verder gaan.

Kompas staat bekend om zijn expertise en uitgebreide ervaring met mensen met burn-out. Het team werkt hierbij met ACT (Acceptance & Commitment Therapie), een gedragsmatige aanpak die zeer goed werkt bij oa burn-out en re-integratie na ziekte. Sinds 2014 gingen bij Kompas al een dertigtal ACT-reeksen door, we mogen onszelf dus absoluut experten noemen in ACT en werk.  

De vijf groepssessies van 2,5 uur zijn gericht op analyse van de burn-out en op herstel. Hier krijg je nieuwe vaardigheden aangereikt om dichter bij je waarden te komen en daarnaar te leven.

Naast deze ACT-ochtendreeks kan je bij Kompas ook terecht voor individuele coaching bij re-integratie na burn-out

Wat is Acceptance & Commitment Therapie (ACT)?

 • Niet wàt we allemaal voelen is het probleem, wél dat we het niet goed durven voelen en worstelen met het omgaan met wat we voelen.
  ACT leert je om ruimte te geven aan alles wat je ervaart, op de eerste plaats aan moeilijke gevoelens: niet door je te laten overspoelen door deze gevoelens of door te leren hoe je ze kan wegduwen, maar via een soort “gulden middenweg”.

 • Niet dat we veel denken of de inhoud van ons denken is het probleem, wél dat we onze gedachten allemaal klakkeloos geloven.
  ACT leert je hoe je je gedachten en gevoelens minder serieus kan nemen. Gedachten zijn geen feiten, geloof niet alles wat je denkt, er is niet altijd een link tussen wat je denkt en de realiteit.

 • Alles wat er in ons omgaat, mag er zijn, maar niet per se als leidraad voor onze acties en keuzes.
  ACT leert je om je te blijven focussen op wat je echt belangrijk vindt in je leven en om je niet te laten afleiden door je afradende en belemmerende gedachten.

 

Wat biedt een ACT-reeks?

Gedurende de 5 sessies maak je kennis met zes vaardigheden die nodig zijn om ACT toe te passen in je eigen leven:
 

 1. contact maken met het hier en nu i.p.v. vast te hangen in het verleden of de toekomst: aan de hand van mindfulness oefeningen
   

 2. oncontroleerbare pijnlijke ervaringen leren accepteren i.p.v. ertegen te vechten of ze proberen te vermijden: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je deze ervaringen met je mee kan dragen en deze te nemen zoals ze zijn
   

 3. afstand nemen van je niet-helpende gedachten i.p.v. ermee samen te smelten en ernaar te handelen: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je deze gedachten kan observeren en benoemen en waarbij je bijgevolg de afstand tussen jezelf en deze gedachten zal ervaren
   

 4. op een andere manier leren kijken naar jezelf i.p.v. te versmelten met een negatief zelfbeeld: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je meer compassie kan hebben voor jezelf en oefeningen die je leren om een afstand in te bouwen tussen jezelf en je gedachten en beschrijvingen over jezelf
   

 5. stilstaan bij de zaken in het leven die je echt belangrijk vindt: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je meer voeling kan krijgen met deze levenswaarden
   

 6. investeren in je waarden: aan de hand van oefeningen die je leren hoe je concreet meer kan leven volgens je waarden

Wat kost het?

Een ACT-reeks kost 296,50 euro inclusief BTW voor 5 sessies van 2,5u. (245 euro excl BTW). Hiervoor krijg je: 

 • telefonische intake om na te gaan of de reeks kan beantwoorden aan jouw vragen

 • 5 avonden ACT-training, toegepast op werk en loopbaanvragen, gegeven door een ervaren loopbaancoach en ACT-trainer.

 • Voor elke avond ontvang je een powerpoint en daarnaast een reeks oefeningen, die deels in groep en deels thuis op eigen tempo gedaan worden. Je krijgt ook heel wat extra materiaal aangeboden (artikels, links etc).


Optioneel: je hebt het meest aan een ACT-reeks als je tijdens of na de reeks ook een individueel loopbaangesprek inplant met de ACT-trainer. Alles wat je in groep leert, kan je dan toepassen op jouw situatie. Dit gesprek kan je betalen met een VDAB-loopbaancheque of zonder loopbaancheque (prijs: 60,50 euro incl BTW).
 

Waar en wanneer gaan de sessies door?

De reeks gaat door bij Kompas Loopbaancentrum, Willemsstraat 7 in Leuven (vlakbij het station), met minimum 9 en maximum 12 deelnemers. Uiteraard met aandacht voor alle geldende coronamaatregelen.
De ACT-cursus staat ook open voor mensen die geen individuele loopbaanbegeleiding volgen bij Kompas.

 Agenda

ACT ochtendreeks voor mensen met burn-out
Leuven

Geen nieuwe data gepland, mail bij interesse naar info@loopbaankompas.be! Je kan ook aansluiten bij de ACT-avondreeks.