top of page
Hoe tot actie komen om je doelen te bereiken?
Avondworkshop

In ons dagelijks leven worden we vaak overspoeld met het advies om ‘positief te denken’.

“Wees optimistisch wanneer je wordt geconfronteerd met negatieve gebeurtenissen en focus je op je dromen; zo zal je je levensdoelen bereiken. Als je je richt op het vervullen van je wensen, dan zal je erin slagen om af te vallen, om een promotie op het werk te krijgen of om een marathon te lopen.”

 

Uit onderzoek blijkt echter dat positief denken alleen het minder waarschijnlijk maakt dat we onze doelen ook effectief gaan bereiken. Om tot actie te komen, is het ook belangrijk om naast het dromen ook stil te staan bij de obstakels die ons tegenhouden om onze diepste wensen effectief te vervullen. Beide aspecten zijn essentieel.

In deze workshop wordt de WOOP-methodiek van Professor in de Psychologie Gabriele Oettingen geïntroduceerd, waarbij de focus op je dromen en wensen gecombineerd wordt met het visualiseren van de bijbehorende obstakels. Door onze dromen in onze geest te ervaren én de realiteit onder ogen te zien, kunnen we onze angsten aanpakken, concrete stappenplannen maken en energie krijgen om actie te ondernemen.

 

Door het in kaart brengen van je wensen en obstakels helpt deze workshop je om de eerste stap(pen) te formuleren die je dichter bij je doel zal/zullen brengen.

Heb je nood aan individuele ondersteuning? Dan kan je bij Kompas terecht voor loopbaanbegeleiding met of zonder loopbaancheques. Contacteer één van de Kompas-loopbaancoaches.

 
Wat kost het?

Deelname aan de workshop kost 40 euro (incl. BTW). Inschrijven kan via info@loopbaankompas.be of via de inschrijvingsknop.

Waar en wanneer gaat de avondworkshop door?

In de nieuwe lokalen van Kompas, Willemsstraat 7 in 3000 Leuven, vlakbij het station.

Data vind je in de agenda rechtsboven op deze pagina.

De avond gaat door met minimum 6 en maximum 10 deelnemers. 

 Agenda

Avondworkshop
Hoe tot actie komen om je doelen te bereiken?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief als je graag op de hoogte blijft van nieuwe data!

Bij interesse mag je ons ook mailen op info@loopbaankompas.be.

bottom of page